Image Alt

News & Art Fairs

Ioana Sisea / We are both to blame, but it’s more your fault.

Ioana Sisea – Amândoi suntem de vină, dar mai mult tu.

Jecza Gallery vă invită, sâmbătă, 29 iunie 2019, începând cu ora 20:00, la vernisajul expoziției Ioana Sisea – Amândoi suntem de vină, dar mai mult tu., curator Carmen Casiuc.

“În seria Amândoi suntem de vină, dar mai mult tu., artista Ioana Sisea concepe poeme în săpun de casă din cuvintele dureroase pe care le-a primit de la foștii ei parteneri romantici, și care îi răsună în memorie ori pe care le-a notat în jurnal. Pe baza rețetei de saponificare învățată de la bunica ei, mai mult de șapte sute de kilograme de săpun natural au fost făcute de aceasta în mod obsesiv. Ioana transformă toate vorbele foștilor ei iubiți ce s-au imprimat, aproape fizic, în mintea ei, frustrându-i propriile sentimente, în sigilii cu care semnează bucățile de săpun. Iar în procesul de topire a acestora, limbajul redevine melodie – un flux prin care citatele seculare anonime ni se relevă ca fiind scurte versuri de poezii fără sfârșit.’’ – Carmen Casiuc.

Din statement-ul artistei:

“Seria Amândoi suntem de vină, dar mai mult tu este o serie de lucrări din săpun. Plecând de la o arhivă personală de mesaje păstrate în regim de jurnal am analizat procesul de diluție ca pe o modalitate de a șterge anumite amintiri. Textele scrise pe blocurile de săpun reprezintă o analiză a procesului psihologic de a modifica în exterior ceva ce trebuie modificat în interior. Replicile fixate în minte sunt acum fixate și pe săpun, un material mai ușor de manevrat decât gândurile proprii.”


Vernisajul expoziției va fi completat de o întâlnire muzicală cu  DJ Angel, în curtea galeriei, în parteneriat cu Viniloteca și Cabinet3.