Image Alt

News & Art Fairs

Jecza Gallery la Noaptea Albă a Galeriilor 2019

Jecza Gallery participă la Noaptea Albă a Galeriilor – NAG 2019

Program NAG 2019: Vineri 11 septembrie 2019, 19:00 – 01:00, intrarea liberă

Adresa: Calea Martirilor 51/52-53, Timisoara, Romania
Cum ajungi:
Autobusul 15 de la Posta Mare, mașina personală sau cu bicicleta**Parking biciclete – pe latura dinspre Galeria Triade.

Ce se poate vedea la galerie?

Expoziția subREAL – Serving Art Again (Călin Dan & Iosif Kiraly), curator Ami Barak

Deschisă publicului pe 18 septembrie 2019, expoziția ar trebui să marcheze un punct de cotitură în programul galeriei, precum și în revirimentul grupului, absent de pe scena românească și internațională în ultimii ani, dar păstrându-si nealterată reputația. Între timp, subREAL a devenit o referință istorică cheie, mai ales într-un context în care schimbările anilor ’90 capătă o semnificație cu totul nouă. Este vorba de o renaștere în sensul deplin al cuvântului.

Expoziția prezentă se concentrează, prioritar asupra unor momente semnificative din creația anterioară, dar, în același timp, prezintă și o lucrare recentă: Multumiți –Nemultumiți, o adaptare la contextul Timișoarei a uneia dintre ultimele lor producții. Ceea ce explică completarea acestui titlu emblematic, Serving Art (Again).

Fondat în 1990 de Călin Dan și Dan Mihălțianu, cărora li s-a atașat, în 1991, Iosif Király,  grupul subREAL a funcționat, începând din anul 1993, după plecarea lui Dan Mihălțianu, ca un duo. Marcat de atitudini post-conceptuale, guvernat de ironie și autocompătimire, subREAL a explorat în decurs de aproape 15 ani contextul artistic autohton și instituțional.