Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

This Could Be It – Mircea Popescu & Roman Cotoșman

July 21, 2018 - September 21, 2018

Galeria Jecza are plăcerea de a vă invita la vizitarea expoziției “This Could Be It ” – Mircea Popescu & Roman Cotoșman.

Curator: AAndrei Jecza

Artiști:
Mircea Popescu | Roman Cotoșman

Expoziția pleacă de la o idee a Adelei Maria Marius și a fost prezentată de istoricul de artă Simona Abagiu și scriitorul Marcel Tolcea.
”Ar putea fi o coincidență, dar anumite lucruri vorbesc de la sine. Doi artiști din generații, medii, formări diferite își confruntă pasiv individualitățile, lăsând privitorul ca interpret.
Scoaterea din funcțiune a ochiului la Cotoșman potențează activarea ochiului la Popescu. Analiza formală și detaliată a geometriei lui Cotoșman completează semantica lettristă și superflat a lui Popescu. Simplificarea formelor și relațiilor arhitectonice (Cotoșman) întărește forma supracompusă a lui Popescu, ambele folosindu-se specific de limbajul vizual plin/gol.
Poate părea o încercare cutezantă juxtapunerea celor doi artiști, dar poate fi și un mod de a trata vechiul prin nou și invers.
Vă invităm, astfel, la un periplu în care ochiul vă va cere acomodare la cantitatea de refracție vizuală, în care forma și culoarea se vor prinde de retină ca o sublimare a senzațiilor vizuale”, subliniază istoricul de artă Simona Abagiu.
***
Vernisajul a fost acompaniat de muzica lui Drummer in Cosmos, prin sprijinul partenerilor de la Calabria Entertainment. Expoziția este susținuta cu generozitate de Policolor România și va putea fi vizitată, cu programare prealabilă, până în 20 septembrie.

Details

Start:
July 21, 2018
End:
September 21, 2018

Organizer

Jecza Gallery

Venue

Jecza Gallery
Romania + Google Map